Gamba’s in tomaten cognacsaus

Gamba's in tomaten cognacsaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie zakje á 50,
  • 1 ½ eetlepel(s) maïsolie,
  • 3 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) cognac slijter,
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • ½ beker crème fraîche 125 ml, AH,
  • cayennepeper
  • 1 pakje gamba's 200 g, diepvries, Novo Mare,
  • 75 g tagliatelle
  • teentje knoflook

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en fijn snipperen.
  • 2 Toefjes peterselie achterhouden voor garnering, rest wassen en boven kommetje fijnknippen.
  • In steelpan olie verhitten.
  • Ui en peterselie in ca. 4 minuten zachtjes fruiten, niet laten verkleuren.
  • Tomatenketchup, cognac en paprikapoeder toevoegen en in ca. 5 minuten tot helft zachtjes laten inkoken.
  • Saus boven andere pan overdoen in zeef schenken en met eetlepel vocht er goed uitdrukken.
  • Saus opnieuw aan de kook brengen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met cayennepeper.

BEREIDEN:

  • ca. 1 uur van tevoren gamba's volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Intussen gamba's pellen in lengte halveren.
  • Zwarte darmkanaal verwijderen, droogdeppen met keukenpapier.
  • Knoflook pellen en halveren.
  • In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Knoflook ca. 1 minuut bakken en uit pan nemen.
  • Gamba's ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot ze lichtroze kleuren.
  • Intussen saus opnieuw al roerend zachtjes verwarmen.
  • Tagliatelle over twee diepe borden verdelen.
  • Saus over tagliatelle verdelen en gamba's erop leggen.
  • Garneren met toefje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten