Gamba’s met San Daniele ham

Gamba's omwikkeld met San Daniele Ham en Ajo y Perejil Puree

Porties: 12 hapjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Ajo y Perejil (knoflook-peterseliepuree):

  • 1 bosje peterselie zonder harde stelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml extra vergine olijfolie

Voor de Gamba's met San Daniele Ham:

  • 12 grote gamba's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • 2 citroenen
  • 12 plakken San Daniele ham

Instructies

  • Maak de Ajo y Perejil puree door de peterselie en knoflook samen met de olijfolie te pureren in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Pel de gamba's, laat de kop en staart eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
  • Stoom de gamba's gedurende 2 minuten op 85°C.
  • Marineer de gestoomde gamba's in een kom met olijfolie, vier eetlepels van de Ajo y Perejil puree en een snufje zeezout.
  • Rijg elke gamba op een stokje en wikkel er een plakje San Daniele ham omheen.
  • Grill de gamba's op de barbecue, in de oven of in een grillpan gedurende 2-3 minuten, tot de ham knapperig wordt.
  • Besprenkel de gamba's tijdens het grillen met citroensap.
  • Verwijder indien gewenst de koppen van de gamba's voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, mousserende Cava uit Spanje of een lichte Pinot Grigio uit Italië vormen perfecte begeleiders voor deze hapjes.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 0.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië / Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij