Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's omwikkeld met San Daniele Ham en Ajo y Perejil Puree
Porties:
12
hapjes
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de Ajo y Perejil (knoflook-peterseliepuree):
▢
1
bosje
peterselie
zonder harde stelen
▢
4
teentjes
knoflook
▢
100
ml
extra vergine olijfolie
Voor de Gamba's met San Daniele Ham:
▢
12
grote
gamba's
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout naar smaak
▢
2
citroenen
▢
12
plakken
San Daniele ham
Instructies
Maak de Ajo y Perejil puree door de peterselie en knoflook samen met de olijfolie te pureren in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Pel de gamba's, laat de kop en staart eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
Stoom de gamba's gedurende 2 minuten op 85°C.
Marineer de gestoomde gamba's in een kom met olijfolie, vier eetlepels van de Ajo y Perejil puree en een snufje zeezout.
Rijg elke gamba op een stokje en wikkel er een plakje San Daniele ham omheen.
Grill de gamba's op de barbecue, in de oven of in een grillpan gedurende 2-3 minuten, tot de ham knapperig wordt.
Besprenkel de gamba's tijdens het grillen met citroensap.
Verwijder indien gewenst de koppen van de gamba's voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, mousserende Cava uit Spanje of een lichte Pinot Grigio uit Italië vormen perfecte begeleiders voor deze hapjes.
Voedingswaarden
Calories:
110
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.7
mg
|
Sugar:
0.2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië / Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij