Garam Masala Aardappelgratin met Spinazie
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 15 g verse platte peterselie
- 2 el milde olijfolie
- 400 g verse spinazie
- 400 g koelverse zoete-aardappelschijfjes
- 600 g koelverse aardappelschijfjes
- 175 g geraspte oude kaas 48+
- 250 ml kookzuivel
- 1½ el Verstegen garam masala
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de uien in halve ringen en hak de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui gedurende 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de spinazie toe in delen en laat deze slinken.
- Roer ⅔ van de peterselie erdoor.
- Schep het mengsel in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de twee soorten aardappelschijfjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel ⅓ van de schijfjes dakpansgewijs over de ingevette ovenschaal.
- Verdeel de helft van het spinazie-uimengsel en de helft van de kaas over de aardappelschijfjes.
- Herhaal deze lagen en eindig met de rest van de aardappel.
- Verwarm de kookzuivel samen met de garam masala tot tegen de kook aan en giet het over de aardappelschijfjes.
- Druk de bovenkant licht aan zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn.
- Bak de gratin ongeveer 55 minuten in de oven.
- Als een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar.
- Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie.
Voedingswaarden
Calories: 585 kcal