Garam Masala Aardappelgratin met Spinazie

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 15 g verse platte peterselie
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • 400 g koelverse zoete-aardappelschijfjes
  • 600 g koelverse aardappelschijfjes
  • 175 g geraspte oude kaas 48+
  • 250 ml kookzuivel
  • el Verstegen garam masala

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de uien in halve ringen en hak de peterselie fijn.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui gedurende 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de spinazie toe in delen en laat deze slinken.
  • Roer ⅔ van de peterselie erdoor.
  • Schep het mengsel in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng de twee soorten aardappelschijfjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel ⅓ van de schijfjes dakpansgewijs over de ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de helft van het spinazie-uimengsel en de helft van de kaas over de aardappelschijfjes.
  • Herhaal deze lagen en eindig met de rest van de aardappel.
  • Verwarm de kookzuivel samen met de garam masala tot tegen de kook aan en giet het over de aardappelschijfjes.
  • Druk de bovenkant licht aan zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn.
  • Bak de gratin ongeveer 55 minuten in de oven.
  • Als een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar.
  • Bestrooi het gerecht met de resterende peterselie.

Voedingswaarden

Calories: 585 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch