Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 45 gram cashewnoten
- 2 el arachideolie
- 2 lente ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bospeen
- ½ blikje mais
- 100 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 200 gram grote garnalen of gamba's
- 1 tl maïzena
- 1 el sojasaus
- 25 ml kippenbouillon
- 90 gram doperwten
- ¼ rode peper
- rijst
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes.
- Snijd de bleekselderij in ringetjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd het stukje rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
- Snijd vervolgens in kleine stukjes.
- Snijd de wortel in stukjes.
- Snijd een stukje van het steeltje van de champignons.
- Verwijder eventueel vuil met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes.
- Pel zo nodig de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
- Verwarm een koekenpannetje en rooster de cashewnoten.
- Bewaar ze voor later.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak 3 à 4 de wortel, bleekselderij en de mais.
- Roer af en toe door.
- Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de champignons toe en bak de mee tot ze een kleurtje krijgen.
- Garnalen met cashewnoten op oosterse wijze
- Voeg de knoflook, doperwten en de garnalen toe.
- Bak de garnalen aan beide zijden zo'n 3 minuten per kant tot ze mooi licht roze zijn.
- Meng in een kommetje de sojasaus en de bouillon.
- Meng hier de maïzena toe en meng dit tot een papje.
- Voeg dit papje toe. Voeg dan de rode peper toe en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
- Verdeel de rijst en het garnalenmengsel over de borden en garneer met de cashewnoten.