Garnalen met tomaten over witte rijst
Snel en makkelijk gerecht met garnalen, tomaten en witte rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediƫnten
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie in een koekenpan.
- Voeg de garnalen toe en bak ze 30 seconden op matig vuur.
- Schep de garnalen om en roerbak ze nog 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
- Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
- Verdeel de gehalveerde tomaten over de rijst.
- Garneer met peterselie.
- Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Verdeel over 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een rucolasalade met basilicumvinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g