Garnalen met tomaten over witte rijst

Een bord met perfect gegaarde garnalen en sappige tomaten, geserveerd op een bedje van luchtige witte rijst. De garnalen hebben een goudbruine glans en zijn bestrooid met paprikapoeder voor extra smaak. Verse peterselie zorgt voor een kleurrijke finishing touch. De rustieke houten tafel is gedekt met een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje extra kruiden. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de warme tinten en verse texturen van het gerecht.

Garnalen met tomaten over witte rijst

Snel en makkelijk gerecht met garnalen, tomaten en witte rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 500 gram garnalen gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peterselie
  • 175 gram rijst
  • 125 gram tomaten gehalveerd
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een koekenpan.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze 30 seconden op matig vuur.
  • Schep de garnalen om en roerbak ze nog 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
  • Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
  • Verdeel de gehalveerde tomaten over de rijst.
  • Garneer met peterselie.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Verdeel over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een rucolasalade met basilicumvinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden