Garnalensalade met rauwe ham

Garnalensalade met rauwe ham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g rucolasalade
  • 4 plakken rauwe ham Parmaham, serranoham, Coburgerham
  • 200 g garnalen liefst de grotere soort
  • 100 g witte druiven zonder pit
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 zongedroogde tomaten op olie

Instructies

  • Verdeel de rucolasalade over de borden.
  • Snijd de rauwe ham in stukjes of reepjes.
  • Leg de garnalen en de rauwe ham op de salade.
  • Halveer de druiven en leg ze erbij.
  • Roer een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
  • Sprenkel de dressing over de garnalen, ham, druiven en rucolasalade.
  • Garneer met reepjes zongedroogde tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er in plakken gesneden ciabattabrood bij.
Het is erg lekker om de garnalen maximaal 2 minuten te bakken in olijfolie met een geperst teentje knoflook. Serveer ze dan lauwwarm op de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten