Garnalensalade met rauwe ham
Ingrediënten
- 100 g rucolasalade
- 4 plakken rauwe ham Parmaham, serranoham, Coburgerham
- 200 g garnalen liefst de grotere soort
- 100 g witte druiven zonder pit
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
- versgemalen peper
- zout
- 2 zongedroogde tomaten op olie
Instructies
- Verdeel de rucolasalade over de borden.
- Snijd de rauwe ham in stukjes of reepjes.
- Leg de garnalen en de rauwe ham op de salade.
- Halveer de druiven en leg ze erbij.
- Roer een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
- Sprenkel de dressing over de garnalen, ham, druiven en rucolasalade.
- Garneer met reepjes zongedroogde tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er in plakken gesneden ciabattabrood bij.
Het is erg lekker om de garnalen maximaal 2 minuten te bakken in olijfolie met een geperst teentje knoflook. Serveer ze dan lauwwarm op de salade.