Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g gekookte cocktailgarnalen
- 200 g cherry-/kerstomaten gehalveerd
- Voor de chilisaus:
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode pepers fijngehakt (zonder zaadjes voor minder pit)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel koekkruiden optioneel
- 500 g gezeefde tomaten
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui, knoflook en fijngehakte rode pepers gedurende 3 minuten.
- Voeg chilipoeder, koekkruiden (indien gebruikt), gezeefde tomaten en bruine basterdsuiker toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Breng op smaak met zout naar smaak.
- Laat de saus vervolgens afkoelen.
- Rijg de gehalveerde cherrytomaten en gekookte garnalen afwisselend aan houten satéstokjes.
- Verhit een grillpan of barbecue.
- Gril de garnalenspiesjes en cherrytomaten tot ze mooi gekleurd en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Serveer de gegrilde garnalenspiesjes met de pittige chilisaus apart geserveerd in een schaaltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een mildere saus kun je minder chilipoeder gebruiken of de rode pepers desgewenst minder fijn snijden.
- Serveer met knoflookkruidensaus (milde kwark met knoflook, peper, zout en gehakte tuinkruiden) voor extra smaakvariatie.
Wijnadvies:
Bij deze pittige garnalenspiesjes past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g