Verfrissende Gazpacho met Tofu Reepjes
Ingrediënten
- ½ komkommer in kleine blokjes
- 1 sjalotje fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 250 gr rijpe tomaten in kleine blokjes
- ½ rode paprika in kleine blokjes
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 30 gr gemalen amandelen
- 50 ml olijfolie
- 150 ml water
- 1 pak Alpro® soya Reepjes Pittig/Licht gekruid
- 1 el Alpro® soya Yoghurtvariatie Naturel voor garnering
- Rode wijnazijn naar smaak
- Suiker naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Houd een klein beetje paprika, komkommer, amandelen en tomaat achter.
- Hak de rest in kleine blokjes (brunoise).
- Hak ook de sjalot, knoflook en bleekselderij.
- Pureer ze samen met olijfolie en 150 ml water in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng de puree op smaak met rode wijnazijn, suiker, zout en peper.
- Bak de Alpro® soya Reepjes op het laatste moment in een beetje Alpro® soya Bakken & Braden.
- Strooi de reepjes en de rest van het achtergehouden garnituur over de gazpacho.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g