Gazpacho van Astrid Veltman 2
Ingrediënten
- 500 grofgesneden ontvelde tomaten
- ½ grofgesneden geschilde komkommer
- ½ grofgesneden ui
- ½ grofgesneden van zaad ontdane paprika
- 2 grofgesneden teentjes knoflook
- 3 eetlepels witbroodkruim
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 theelepel zout
- 2 theelepel olijfolie
- mespunt cayennepeper
- mespunt gedroogde munt
- ½ theelepel majoraan
- ijs
Voor de garnering:
- blokjes gebakken brood
- 1 kleingesneden ui
- ½ in blokjes gesneden komkommer
- ½ in stukjes gesneden van zaad ontdane paprika
- 2 fijngeprakte hardgekookte ei
- 4 in blokjes gesneden van zaad ontdane tomaten
Ook nodig:
- mixer
- soepterrine
Instructies
- Doe de tomaat, komkommer, ui, paprika, knoflook en witbrood in een mengbeker en klop alles met de mixer tot een puree.
- Meng er 5 dl water, de azijn, zout, de olijfolie en de kruiden door.
- Laat de soep 2 uur in de koelkast koud worden.
- Roer alles voor het opdienen nog even door en serveer de soep in een soepterrine.
- Doe er vlak voor het opdienen wat grofgehakte ijsblokjes in.
- Zet alle ingrediënten voor de garnering in aparte schaaltjes op tafel en laat een ieder die naar eigen smaak aan de soep toevoegen.