Gazpacho van Astrid Veltman 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 grofgesneden ontvelde tomaten
  • ½ grofgesneden geschilde komkommer
  • ½ grofgesneden ui
  • ½ grofgesneden van zaad ontdane paprika
  • 2 grofgesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels witbroodkruim
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel olijfolie
  • mespunt cayennepeper
  • mespunt gedroogde munt
  • ½ theelepel majoraan
  • ijs

Voor de garnering:

  • blokjes gebakken brood
  • 1 kleingesneden ui
  • ½ in blokjes gesneden komkommer
  • ½ in stukjes gesneden van zaad ontdane paprika
  • 2 fijngeprakte hardgekookte ei
  • 4 in blokjes gesneden van zaad ontdane tomaten

Ook nodig:

Instructies

  • Doe de tomaat, komkommer, ui, paprika, knoflook en witbrood in een mengbeker en klop alles met de mixer tot een puree.
  • Meng er 5 dl water, de azijn, zout, de olijfolie en de kruiden door.
  • Laat de soep 2 uur in de koelkast koud worden.
  • Roer alles voor het opdienen nog even door en serveer de soep in een soepterrine.
  • Doe er vlak voor het opdienen wat grofgehakte ijsblokjes in.
  • Zet alle ingrediënten voor de garnering in aparte schaaltjes op tafel en laat een ieder die naar eigen smaak aan de soep toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje