Gebakken Aardappelbootjes met Spek en Romige Zure Room

Gebakken Aardappelbootjes met Spek en Romige Zure Room

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 2 dikke plakjes gerookt spek
  • 2 plakjes mager gezouten spek
  • Boter
  • 100 g zure room
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en verfris ze onder koud water.
  • Ontzwoerd het spek en snijd het in reepjes van ongeveer 1 cm.
  • Bak de spekreepjes krokant in een klontje boter.
  • Laat de gebakken spekreepjes uitlekken op keukenpapier.
  • Meng het krokante spek met de zure room, gehakte bieslook, peper en zout.
  • Snijd de gekookte aardappelen in de lengte doormidden.
  • Hol ze lichtjes uit en vul ze royaal met de romige spekvulling.
  • Plaats de aardappelbootjes ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gevulde aardappelbootjes direct voor een overheerlijke ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees / Zuivel