Gebakken Aardappelen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 eetlepels boter
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen.
  • Breng in een pan water met zout aan de kook.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten bijna gaar.
  • Giet de aardappelen af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de gesnipperde ui toe aan de hete boter.
  • Meng de aardappelschijfjes en ui in de hete boter en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de aardappelen onder voortdurend omkeren tot ze lichtbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer door de gebakken aardappelen te bestrooien met fijngehakte bieslook of door geraspte kaas door de aardappelen te roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch