Gebakken Aardappelen met Rozemarijn, Ui en Spek

Gebakken Aardappelen met Rozemarijn, Ui en Spek

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr. aardappelen geschild
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 2 el. olijfolie
  • 100 gr. mager gerookt spek in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ½ el. rozemarijn fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen bijna gaar in kokend water, ongeveer 9 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze lichtjes afkoelen.
  • Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met een dikke bodem.
  • Bak de blokjes mager gerookt spek in de hete olie, regelmatig omscheppend, totdat ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak ze al omscheppend rondom goudbruin.
  • Laat de grof gesnipperde ui nog ongeveer 5 minuten meebakken.
  • Voeg het geperste teentje knoflook toe, bestrooi met fijngehakte rozemarijn, zout en peper naar smaak, en laat alles al omscheppend nog circa 1 minuut bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn, ui en spek direct. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met sla en bijvoorbeeld biefstuk of een tartaartje. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vlees