Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer

Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer

Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer

Deze gebakken ananas met honing en kaneel is een heerlijke, warme traktatie die perfect samengaat met ijs of yoghurt. Een eenvoudig en smaakvol dessert uit de airfryer!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 5 el honing
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl citroensap

Instructies

  • Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
  • Verwijder met een scherp mes de schil van de ananas door verticaal te snijden.
  • Verwijder eventuele achtergebleven stukjes van de kroontjes, aangezien deze niet lekker smaken.
  • Snijd de ananas verticaal in 8 stukken en verwijder de harde kern aan de binnenkant.
  • Meng in een kom de honing, het citroensap en de kaneel.
  • Smeer de ananas in met het honing-kaneelmengsel.
  • Haal het mandje uit de airfryer en laat de airfryer voorverwarmen op 180°C.
  • Leg een stuk bakpapier in het mandje, waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand.
  • Leg de ananas op het bakpapier in het mandje.
  • Plaats het mandje terug in de airfryer zodra deze is voorverwarmd.
  • Stel de tijd in op 15 minuten en bak de ananas.
  • Serveer de gebakken ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.03 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch