Gebakken Courgette in Tomatensaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • Sap van 1 citroen
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 kopje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 ui
  • 5 tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon
  • Enkele druppels azijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Een snufje suiker
  • 1 bosje basilicum

Instructies

  • Snijd de courgettes in plakken van 1-2 cm dik.
  • Besprenkel de plakken met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren en de bloem glad, voeg de fijngehakte peterselie toe.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de geperste knoflookteentjes.
  • Wentel de plakken courgette door het beslag en bak ze goudbruin in de knoflookolie.
  • Leg de gebakken courgettes in een schaal.
  • Fruit de fijngesnipperde ui in het overgebleven bakvocht.
  • Voeg de ontvelde, uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten toe aan de ui, roer de tomatenpuree erdoor, voeg de groentebouillon toe en laat het geheel zachtjes koken op matig vuur gedurende 6 tot 8 minuten.
  • Breng de tomatensaus op smaak met azijn, cayennepeper, suiker, peper en zout.
  • Roer de fijngehakte basilicum door de saus.
  • Giet de tomatensaus over de gebakken courgettes en serveer warm of koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Turkije