Snijd de courgettes in plakken van 1-2 cm dik.
Besprenkel de plakken met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren en de bloem glad, voeg de fijngehakte peterselie toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de geperste knoflookteentjes.
Wentel de plakken courgette door het beslag en bak ze goudbruin in de knoflookolie.
Leg de gebakken courgettes in een schaal.
Fruit de fijngesnipperde ui in het overgebleven bakvocht.
Voeg de ontvelde, uitgeholde en in blokjes gesneden tomaten toe aan de ui, roer de tomatenpuree erdoor, voeg de groentebouillon toe en laat het geheel zachtjes koken op matig vuur gedurende 6 tot 8 minuten.
Breng de tomatensaus op smaak met azijn, cayennepeper, suiker, peper en zout.
Roer de fijngehakte basilicum door de saus.
Giet de tomatensaus over de gebakken courgettes en serveer warm of koud.