Gebakken garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gepelde tijgergarnalen
  • 125 g kleine champignons
  • 125 g sperziebonen in stukjes
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte sereh citroengras
  • 2 theelepels versgemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels vissaus nam pla
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Paprika
  • Pinda's
  • Chilipepers
  • Lente-uitjes voor garnering

Instructies

  • Maak een kruidenmengsel van knoflook, peper en zout en fruit dit enkele minuten op matig hoog vuur.
  • Verhoog het vuur en voeg champignons, sperziebonen en garnalen toe.
  • Roerbak gedurende 3 minuten.
  • Voeg vissaus en suiker toe, bind het geheel met de bloem.
  • Schep alles op een schotel en bestrooi met gehakte pinda's, reepjes paprika,
  • fijngehakte chilipepers en gesneden lente-uitjes.
  • Deze gebakken garnalen, bereid met een mix van kruiden en groenten, zijn een smakelijke toevoeging als bijgerecht met een Thaise twist.
  • Serveer het met rijst of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand