Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten

Gebakken geitenkaasjes, goudbruin en gepaneerd met broodkruim en Parmezaanse kaas, geserveerd op geroosterd stokbrood met krokante bacon en geroosterde pijnboompitten, gegarneerd met verse sla in een lichte vintage keuken met subtiele retro-accenten en natuurlijk licht.

Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten

Heerlijke gebakken geitenkaasjes met een krokante korst van parmezaanse kaas en broodkruim, geserveerd met bacon en pijnboompitten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 plakjes bakbacon in reepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt
  • 4 eetlepels droog broodkruim
  • 4 kleine stevige geitenkaasjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 schijfjes geroosterd stokbrood optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
  • Meng de geraspte parmezaanse kaas met het broodkruim.
  • Haal de geitenkaasjes door de olijfolie en wentel ze daarna in het broodkruimmengsel.
  • Bak de geitenkaasjes in het midden van de oven gedurende 10 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
  • Zet de geitenkaasjes op schijfjes geroosterd stokbrood (optioneel).
  • Strooi de krokante bacon over de kaasjes en verdeel de pijnboompitten eromheen.
  • Serveer met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een licht gekoelde Rosé bij de gebakken geitenkaasjes om de romige texturen van de kaas en het krokante korstje te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 600 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas / Noten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst