Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten
Heerlijke gebakken geitenkaasjes met een krokante korst van parmezaanse kaas en broodkruim, geserveerd met bacon en pijnboompitten.
Ingrediënten
- 2 plakjes bakbacon in reepjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt
- 4 eetlepels droog broodkruim
- 4 kleine stevige geitenkaasjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 schijfjes geroosterd stokbrood optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
- Meng de geraspte parmezaanse kaas met het broodkruim.
- Haal de geitenkaasjes door de olijfolie en wentel ze daarna in het broodkruimmengsel.
- Bak de geitenkaasjes in het midden van de oven gedurende 10 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
- Zet de geitenkaasjes op schijfjes geroosterd stokbrood (optioneel).
- Strooi de krokante bacon over de kaasjes en verdeel de pijnboompitten eromheen.
- Serveer met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een licht gekoelde Rosé bij de gebakken geitenkaasjes om de romige texturen van de kaas en het krokante korstje te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 600 g | Sugar: 2 g