Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 125 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 10 garnalen grote
- 1 klontje boter
- 1 el olijfolie
- 1 tl sambal oelek
- teriyaki saus
- 1 kop rijst
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snijd de roosjes van de broccoli.
- Blancheer deze 3 minuten.
- Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier.
- Snijd een stukje van het steeltje en snijd ze in vieren of zessen afhankelijk van de grootte.
- Snijd de ui in tweeën en snij deze in ringen.
- Snijd de bleekselderij en kleine ringetjes.
- Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de ui, selderij, selderij en de broccoli tot de ui glazig is en de champignons mooi gekleurd zijn.
- Voeg de sambal toe.
- Roer goed door elkaar.
- Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
- Voeg dan enkele eetlepels teriyaki saus toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel de rijst en het groenten-garnalenmengsel over de borden.