Gebakken Kaas in Notenkorst
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 2 platte stukken extra belegen Goudse kaas elk ca. 200 g
- 1 ei
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 80 g pecannoten
- 2 eetlepels paneermeel
- 25 g boter
Instructies
- Halveer de kaasplakken en snijd de korst eraf.
- Klop het ei los in een diep bord met de gedroogde tijm en een mespunt peper.
- Wrijf de pecannoten in keukenpapier om wat zout te verwijderen.
- Hak de noten fijn in een keukenmachine en meng ze op een plat bord met het paneermeel.
- Wentel de kaasplakken door het losgeklopte ei en druk ze vervolgens stevig in het notenmengsel zodat de kaasplakken er geheel mee bedekt zijn.
- Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 5 minuten.
- Keer de kaasplakken voorzichtig met twee spatels en bak nog 5 minuten aan de andere kant.
- Laat de gebakken kaasplakken uit de pan op vier warme borden glijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gepofte aardappels en een salade met peultjes.
Wijnadvies:
Deze gebakken kaas in notenkorst gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisheid van de wijn zal de rijke smaak van de kaas en de noten accentueren.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g