Gebakken Kaas in Notenkorst

Gebakken Kaas in Notenkorst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 2 platte stukken extra belegen Goudse kaas elk ca. 200 g
  • 1 ei
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 80 g pecannoten
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 25 g boter

Instructies

  • Halveer de kaasplakken en snijd de korst eraf.
  • Klop het ei los in een diep bord met de gedroogde tijm en een mespunt peper.
  • Wrijf de pecannoten in keukenpapier om wat zout te verwijderen.
  • Hak de noten fijn in een keukenmachine en meng ze op een plat bord met het paneermeel.
  • Wentel de kaasplakken door het losgeklopte ei en druk ze vervolgens stevig in het notenmengsel zodat de kaasplakken er geheel mee bedekt zijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaasplakken 5 minuten.
  • Keer de kaasplakken voorzichtig met twee spatels en bak nog 5 minuten aan de andere kant.
  • Laat de gebakken kaasplakken uit de pan op vier warme borden glijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gepofte aardappels en een salade met peultjes.

Wijnadvies:

Deze gebakken kaas in notenkorst gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisheid van de wijn zal de rijke smaak van de kaas en de noten accentueren.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch