Gebakken kabeljauw in groene saus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachten 1 uur
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g doperwten extra fijn diepvries
  • ½ kruidenbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn Montestell
  • 4 stukken kabeljauwfilet a 150 g
  • zout en versgemalen peper
  • 2 ½ eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 takjes peterselie

Instructies

Voorbereiden

  • Doperwten in 1 uur laten ontdooien.
  • 2 dl water aan de kook brengen en bouillonblokje erin oplossen.
  • Knoflook pellen en in stukjes snijden.
  • In keukenmachine 2/3 deel van doperwten, knoflook, kruidenbouillon en wijn tot een gladde saus pureren.

Bereiden

  • Kabeljauwfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
  • Vis door bloem wentelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag olie en 1 eetlepel boter verhitten.
  • Kabeljauw in 6 à 7 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Intussen doperwtensaus op laag vuur verwarmen.
  • Rest van doperwten erdoor roeren en in 2 minuten gaar koken.
  • 1 eetlepel boter door saus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vis over vier borden verdelen.
  • Saus erover scheppen en garneren met peterselie.
  • Rest van saus erbij serveren.
  • Lekker met gebakken aardappels en (wortel)salade.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 33 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk