Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes.
Laat de geroosterde paprika uitlekken, snijd de helft in reepjes en hak de rest fijn.
Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit één teentje knoflook zachtjes aan.
Voeg de fijngehakte paprika toe en bak kort mee.
Voeg 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels witte wijn toe, laat zachtjes sudderen.
Bereid ondertussen de witte wijnsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje vissaus (Knorr).
Roer het paprikamengsel door de wijnsaus en laat alles zachtjes doorkoken.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem.
Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie, fruit het andere teentje knoflook aan en voeg courgette, paprikarepen en de resterende Provençaalse kruiden toe.
Roerbak het geheel in circa 5 minuten beetgaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken kabeljauw in circa 2-3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer.
Leg de gebakken kabeljauw op de courgette en schep er wat paprikasaus over.
Serveer de gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus met aardappelpuree met knoflook.
Hier is het recept voor Gebakken Kabeljauw met Kruidige Paprikasaus, een heerlijk gerecht uit Portugal.
Smakelijk eten!
Laat me weten als je nog meer hulp nodig hebt.