Gebakken Kipfilet met Citroen-Olijvensaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter of margarine
- 4 enkele kipfilets
- 3 theelepels kipkruiden
- 8 dunne preistronken
- 1 citroen
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak elk 166 g, Maggi
Instructies
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels boter.
- Bestrooi de kipfilets rondom met kipkruiden.
- Bak de kipfilets in ongeveer 12 minuten bruin, waarbij je ze af en toe keert.
- Was en snijd intussen de prei in stukken van ongeveer 5 cm.
- Verhit in een andere pan de resterende boter.
- Bak de prei in ongeveer 10 minuten op laag vuur beetgaar.
- Pers de citroen uit.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
- Leg de gebakken kipfilets op borden.
- Roer in de achtergebleven bakvet in de pan het citroensap, olijven en 2 eetlepels water door elkaar om de aanbaksels los te roeren.
- Schep de puree en prei naast de kip op borden en schep de citroen-olijvensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroen-olijvensaus en kip.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g