Gebakken Kipfilet met Citroen-Olijvensaus

Gebakken Kipfilet met Citroen-Olijvensaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 4 enkele kipfilets
  • 3 theelepels kipkruiden
  • 8 dunne preistronken
  • 1 citroen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak elk 166 g, Maggi

Instructies

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels boter.
  • Bestrooi de kipfilets rondom met kipkruiden.
  • Bak de kipfilets in ongeveer 12 minuten bruin, waarbij je ze af en toe keert.
  • Was en snijd intussen de prei in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Verhit in een andere pan de resterende boter.
  • Bak de prei in ongeveer 10 minuten op laag vuur beetgaar.
  • Pers de citroen uit.
  • Snijd de olijven in stukjes.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Leg de gebakken kipfilets op borden.
  • Roer in de achtergebleven bakvet in de pan het citroensap, olijven en 2 eetlepels water door elkaar om de aanbaksels los te roeren.
  • Schep de puree en prei naast de kip op borden en schep de citroen-olijvensaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroen-olijvensaus en kip.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Internationaal