Gebakken Kipfilet met Olijven en Verse Koriander
Equipment
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 kipfilet
- ½ zak minikrieltjes 450 g
- 1 blik groene citroenolijven of 200 g groene olijven
- ½ zakje verse koriander 15 g
- 1 zak sidesalad ijsbergsla met paprika en bieslook 185 g
Instructies
- Verhit in een koekenpan de helft van de boter.
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak deze gedurende 10 minuten, halverwege het keren, tot ze gaar is.
- Verhit in een andere pan de resterende boter en bak hierin de krieltjes gedurende 8 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet de olijven af en laat ze de laatste minuut met de kipfilet meewarmen.
- Scheur de koriander grof.
- Schep de kipfilet met olijven en krieltjes op een bord.
- Serveer de salade apart en bestrooi het gerecht met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht vanwege de subtiele smaken van de kip, olijven en koriander.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g