Gebakken mosselen met prei en spekjes
Boodschappen 8-2005
Equipment
- keukenpapier
- Hapjespan
Ingrediënten
- 3 kg panklare mosselen
- ½ flesje bier (pilof witbier
- 2 prei
- 200 g magere gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Controleer de mosselen op beschadigde en open exemplaren.
- Kook ze met bier in 2-3 minuten totdat alle schelpen open zijn.
- Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
- Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
- Haal de mosselen voorzichtig uit de schelpen en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier.
- Bak de spekblokjes krokant in een wok of hapjespan.
- Voeg olijfolie en prei toe en bak deze 2 minuten mee.
- Schep de mosselen erdoor en bak ze voorzichtig omscheppend 1 minuut mee.
- Voeg ruim peper toe
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er aardappelpuree en worteltjes bij.
Wijnadvies:
Een witbiertje of een fris pilsje kunnen altijd, maar ook een frisse witte wijn uit de Loire (Muscadet, Sauvignon de Touraine).