Gebakken rijst met gehakt en groenten

Gebakken rijst met gehakt en groenten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 300 g rijst
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 200 g rulgehakt
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 winterpeen in dunne reepjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

Voorbereiden

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking en laten afkoelen.

Bereiden

  • In wok olie verhitten en knoflook en gember 30 sec. bakken.
  • Gehakt toevoegen en in 2 min. rul bakken.
  • Sojasaus, wortel en champignons door gehakt scheppen en alles nog 3 min. roerbakken.
  • Rijst in gedeelten erdoor scheppen en geheel al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
  • Sesamolie erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
  • Bosuitjes erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst China