Gebakken rijst met gehakt en groenten
Equipment
Ingrediƫnten
- 300 g rijst
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
- 200 g rulgehakt
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 winterpeen in dunne reepjes
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 bosuitjes in ringetjes
Instructies
Voorbereiden
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking en laten afkoelen.
Bereiden
- In wok olie verhitten en knoflook en gember 30 sec. bakken.
- Gehakt toevoegen en in 2 min. rul bakken.
- Sojasaus, wortel en champignons door gehakt scheppen en alles nog 3 min. roerbakken.
- Rijst in gedeelten erdoor scheppen en geheel al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
- Sesamolie erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
- Bosuitjes erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g