Gebakken Snijbietstelen met Citroen en Bouillon

Ovengebakken snijbiettaart met loempiavellen, kwark en vegetarische ham, geserveerd in een rustieke ovenschaal op een licht verweerde houten tafel met salade en linnen servet

Gebakken Snijbietstelen met Citroen en Bouillon

Deze gebakken snijbietstelen met citroen en bouillon zijn een perfect bijgerecht voor elke maaltijd. Snel en eenvoudig te bereiden!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen sap van
  • 2-3 el olijfolie
  • 800 g snijbietstelen
  • circa 1/8 l bouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken.
  • Bewaar de snijbietstelen in citroenwater, zodat ze mooi wit blijven.
  • Verhit de olijfolie in een bakpan.
  • Bak de snijbietstelen kort in de olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bouillon toe en laat 10 tot 20 minuten stoven.
  • Serveer de snijbietstelen als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze snijbietstelen als bijgerecht bij een stevig hoofdgerecht.
Wijnadvies:

Deze snijbietstelen passen goed bij een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch