Gebakken Tilapia met Frisse Broccolisalade
Een heerlijk licht gerecht met goudbruin gebakken tilapia en een frisse, warme broccolisalade met een citroenachtige dressing.
Ingrediƫnten
- 1 ei
- 300 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 2 zoetzure augurken
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels volkorenmeel
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in weinig water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in kleine stukjes.
- Pel het ei en prak het fijn in een schaal.
- Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de broccoli, bosui en augurk door de dressing en meng goed.
- Meng in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper.
- Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
- Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Bak de tilapiafilets op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de gebakken vis op borden en schep de broccolisalade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een schijfje citroen en een frisse groene salade.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 38 g | Vet: 21 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g