Gebakken tilapiafilet met avocadosalsa van C1000

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel gemalen koriander Silvo
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 500 g tilapiafilet
  • 1 avocado
  • 1 vleestomaat ontzaad en in stukjes
  • 2 eetlepel(s) koriander geknipt
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten geroosterde
  • 2-3 eetlepel(s) tarwebloem

Instructies

  • Roer 1 eetlepel van het limoensap met de helft van de rasp, 1 eetlepel van de olie, de helft van de gemalen koriander en tabasco en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Bestrijk de vis met het mengsel en laat de vis ± 10 minuten liggen.
  • Maak intussen de avocado schoon, snijd het vruchtvlees in stukjes en schep er de rest van het limoensap, de rasp, de tomaat, de geknipte koriander, de pijnboompitten en tabasco, peper en zout naar smaak erdoor.
  • Wentel de vis door de bloem en verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bak de vis in ± 5 minuten aan beide kanten mooi bruin.
  • Serveer de vis met de salsa.
  • Lekker met gebakken aardappelen en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis