Komkommer halveren en zaadlijst verwijderen; gember schillen en fijnhakken; olie verwarmen, ui en gember fruiten, kerrie meefruiten en afblussen met azijn; peper, zout en suiker toevoegen.
Water en aardappelzetmeel mengen en bij de kerrie-massa gieten; al roerende aan de kook brengen; komkommer toevoegen, 1 minuut doorkoken; bieslook toevoegen en op smaak brengen.
Vis droog deppen en besprenkelen met de helft van de citroensap; op een bord leggen en ± 5 minuten laten intrekken.
Droog deppen.
Bloem over bord verdelen, vis peperen en zouten en aan beide zijden in de bloem wentelen.
Licht aandrukken en overtollige bloem eraf kloppen.
Verhit olie en boter in koekenpan tot de belletjes verdwijnen; voorzichtig visfilets erin leggen en op hoog vuur goud bruin bakken
Na 3 à 5 minuten omdraaien en andere zijde goudbruin bakken.
Chutney op warme borden dresseren en hierop de gebakken vis leggen.