Gebakken tilapiafilet met komkommerchutney

Gebakken tilapiafilet met komkommerchutney

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 2 borden
  • 1 grote komkommer
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • dl water
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 1 cm gember
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) aardappelzetmeel
  • peper
  • 1 eetlepel(s) bieslook

Instructies

  • Komkommer halveren en zaadlijst verwijderen; gember schillen en fijnhakken; olie verwarmen, ui en gember fruiten, kerrie meefruiten en afblussen met azijn; peper, zout en suiker toevoegen.
  • Water en aardappelzetmeel mengen en bij de kerrie-massa gieten; al roerende aan de kook brengen; komkommer toevoegen, 1 minuut doorkoken; bieslook toevoegen en op smaak brengen.
  • Vis droog deppen en besprenkelen met de helft van de citroensap; op een bord leggen en ± 5 minuten laten intrekken.
  • Droog deppen.
  • Bloem over bord verdelen, vis peperen en zouten en aan beide zijden in de bloem wentelen.
  • Licht aandrukken en overtollige bloem eraf kloppen.
  • Verhit olie en boter in koekenpan tot de belletjes verdwijnen; voorzichtig visfilets erin leggen en op hoog vuur goud bruin bakken
  • Na 3 à 5 minuten omdraaien en andere zijde goudbruin bakken.
  • Chutney op warme borden dresseren en hierop de gebakken vis leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis