Gebakken Uien en Tomaten op Brood

Een bord met geroosterd brood, belegd met gekarameliseerde uien en geroosterde tomaten, gegarneerd met verse basilicumblaadjes. De broodplakjes zijn knapperig en goudbruin, met levendige kleuren van de toppings. Gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht.

Gebakken Uien en Tomaten op Brood

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Brood naar keuze
  • Tomaten
  • Uien
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de uien in reepjes of ringetjes naar voorkeur.
  • Bak de uien in een koekenpan goudbruin.
  • Terwijl de uien bakken, snijd de tomaten klein inclusief het sap, en voeg ze toe aan de uien.
  • Bak het geheel gedurende 5 à 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.
  • Voeg naar smaak een snufje zout en versgemalen peper toe.
  • Serveer de gebakken uien en tomaten op wit of bruin brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht kan goed worden gecombineerd met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch