Gebakken Uien en Tomaten op Brood

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Brood naar keuze
  • Tomaten
  • Uien
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de uien in reepjes of ringetjes naar voorkeur.
  • Bak de uien in een koekenpan goudbruin.
  • Terwijl de uien bakken, snijd de tomaten klein inclusief het sap, en voeg ze toe aan de uien.
  • Bak het geheel gedurende 5 à 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.
  • Voeg naar smaak een snufje zout en versgemalen peper toe.
  • Serveer de gebakken uien en tomaten op wit of bruin brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht kan goed worden gecombineerd met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch