Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Deze gebakken witlof uit West Zeeuws Vlaanderen is een heerlijk bijgerecht met een krokant laagje gekruid paneermeel. Perfect om te serveren met gekookte aardappelen en vlees naar keuze!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • Een klein beetje boter Croma
  • Gekruid paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
  • Kook de witlof gaar in water en laat deze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin is.
  • Leg de uitgelekte witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met gekruid paneermeel.
  • Bak de witlof op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is.
  • Draai de stronken om en zorg ervoor dat ze rondom mooi bruin worden.
  • Serveer de gebakken witlof direct met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Zout: 10 mg | Sugar: 0.7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch