Dep de zalm met keukenpapier droog.
Druppel het citroensap over de zalm en laat hem 15 minuten liggen.
Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Dep de zalm droog en wrijf hem in met peper en zout naar smaak.
Wentel de zalm door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de boter met de olie en bak de vis aan beide kanten mooi goudbruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Schenk de bouillon in de pan en pers de knoflook er boven uit.
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg de Boursin Cuisine toe en breng nogmaals aan de kook.
Laat de saus ± 4 minuten zachtjes koken.
Doe de saus over in een hoge kom en klop hem met een staafmixer tot een schuimige saus.
Warm de saus met de tomatenblokjes kort door en roer het basilicum erdoor.
Serveer de vis met de saus.