Gebakken Zwarte Koolvis met Romige Pastinaakpuree en Groene Kool

Gebakken zwarte koolvisfilet met een krokante goudbruine korst, geserveerd met romige pastinaakpuree en lichte groene kool op een rustieke houten tafel.

Gebakken Zwarte Koolvis met Romige Pastinaakpuree en Groene Kool

Een smaakvol gerecht met gebakken zwarte koolvisfilet, romige pastinaakpuree en knapperige groene kool. Een heerlijke combinatie van zachte en frisse smaken!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 kleine zwarte koolvisfilets schoongemaakt
  • 5 pastinaken
  • ¾ pakje boerenroomboter
  • Scheut room
  • 2 kroppen groene kool
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes.
  • Kook de pastinaak in water met wat zout gedurende 25 minuten, tot ze goed gaar en zacht zijn.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak de koolvisfilets op middelhoog vuur gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pastinaken af en stamp ze fijn met de boter, een scheut room, zout en peper.
  • Roer tot een gladde puree.
  • Snijd de groene kool in reepjes en roerbak ze kort op hoog vuur met een beetje boter, zout en peper.
  • Serveer de gebakken koolvisfilets op een bedje van pastinaakpuree en verdeel de knapperige groene kool eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse citroenpartje om over de vis te persen voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de delicate smaak van de koolvis.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 32 g | Vet: 22 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden