Gebraad à la Bobonne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kalkoengebraad
  • ¼ liter room
  • 1 grote doos ananas met sap
  • Mosterd
  • 50 g maïzena
  • 50 g boter
  • Erwten
  • Wortelen
  • Kroketten

Instructies

  • Smeer het gebraad in met mosterd.
  • Braad het vlees aan en laat het op zacht vuur gedurende 20 minuten braden,
  • regelmatig omdraaien en bedekken met de saus.
  • Laat het geheel nog ongeveer 30 minuten sudderen.
  • Giet de helft van het ananassap bij het vlees en laat nog eens 30 minuten sudderen.
  • Doe de room en de rest van het ananassap in een kom, klop het lichtjes op samen
  • met de helft van de maïzena en voeg het toe aan het sap.
  • Laat de saus al roerend doorkoken zonder vlees; indien de gewenste dikte nog niet is bereikt, kan de saus verder worden ingedikt.
  • Plaats het vlees kort terug in de saus om op te warmen zonder te koken.
  • Serveer met erwten en kroketten.
  • Het kalkoengebraad kan ook vervangen worden door een varkensgebraad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit traditionele Belgische gerecht, gebraad à la Bobonne, met een heerlijke saus van ananas en room!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst België