Gebraad à la Bobonne
Ingrediënten
- 1 kalkoengebraad
- ¼ liter room
- 1 grote doos ananas met sap
- Mosterd
- 50 g maïzena
- 50 g boter
- Erwten
- Wortelen
- Kroketten
Instructies
- Smeer het gebraad in met mosterd.
- Braad het vlees aan en laat het op zacht vuur gedurende 20 minuten braden,
- regelmatig omdraaien en bedekken met de saus.
- Laat het geheel nog ongeveer 30 minuten sudderen.
- Giet de helft van het ananassap bij het vlees en laat nog eens 30 minuten sudderen.
- Doe de room en de rest van het ananassap in een kom, klop het lichtjes op samen
- met de helft van de maïzena en voeg het toe aan het sap.
- Laat de saus al roerend doorkoken zonder vlees; indien de gewenste dikte nog niet is bereikt, kan de saus verder worden ingedikt.
- Plaats het vlees kort terug in de saus om op te warmen zonder te koken.
- Serveer met erwten en kroketten.
- Het kalkoengebraad kan ook vervangen worden door een varkensgebraad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit traditionele Belgische gerecht, gebraad à la Bobonne, met een heerlijke saus van ananas en room!