Gedecoreerde Speculaasballetjes
Dit vernieuwde recept is goed voor ongeveer 100 heerlijke speculaasballetjes. Geïnspireerd door AllerHande 2006, brengen we een moderne twist aan dit traditionele Sinterklaaslekkernij. Laat de festiviteiten beginnen!
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 eetlepel fijngeraspte sinaasappelschil
- 60 g koude boter in blokjes
- 100 g pure chocolade in stukjes
- 1 flesje gekleurde decoratieballetjes voor bakproducten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- In een kom, meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, gemalen kardemom en sinaasappelschil.
- Voeg de stukjes koude boter toe en kneed alles snel met koele handen tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg tot kleine balletjes en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de speculaasballetjes in het midden van de oven in 10-15 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat ze volledig afkoelen buiten de oven en bewaar ze in een luchtdichte koektrommel tot gebruik.
- Smelt de pure chocolade in de magnetron gedurende 1-2 minuten (indien niet alles gesmolten is, laat het dan even staan; het zal vanzelf smelten).
- Serveer de speculaasballetjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratieballetjes.
- Dip de speculaasballetjes in de gesmolten chocolade met de bolle kant voor een feestelijke versiering.