Gefrituurde Biscuits met Vanillesuiker

Een rustieke foto van goudbruine gefrituurde biscuits met een laagje vanillesuiker, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De luchtige, knapperige biscuits liggen op bakpapier, met een paar kruimels eromheen voor een natuurlijke uitstraling. Ernaast staat een klein schaaltje extra suiker en op de achtergrond een kop koffie of thee, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Gefrituurde Biscuits met Vanillesuiker

Luchtige, knapperige biscuits gefrituurd en bestrooid met vanillesuiker, een heerlijke zoete traktatie.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 el rum
  • 3 el olie
  • 125 g suiker
  • 300 g bloem
  • ½ tl zout
  • Vanillesuiker
  • Frituurolie

Instructies

  • Klop de eieren schuimig in een kom.
  • Voeg de rum, olie, suiker, zout en bloem toe en meng tot een stevig deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ½ cm.
  • Snijd in gewenste vormen (bijvoorbeeld ruiten of rechthoeken).
  • Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de biscuits in kleine porties goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met vanillesuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een kop koffie of warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past perfect bij deze biscuits.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden