Gefrituurde Biscuits met Vanillesuiker
Luchtige, knapperige biscuits gefrituurd en bestrooid met vanillesuiker, een heerlijke zoete traktatie.
Equipment
- Snijmes
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 el rum
- 3 el olie
- 125 g suiker
- 300 g bloem
- ½ tl zout
- Vanillesuiker
- Frituurolie
Instructies
- Klop de eieren schuimig in een kom.
- Voeg de rum, olie, suiker, zout en bloem toe en meng tot een stevig deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ½ cm.
- Snijd in gewenste vormen (bijvoorbeeld ruiten of rechthoeken).
- Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de biscuits in kleine porties goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met vanillesuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een kop koffie of warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past perfect bij deze biscuits.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g