Gefrituurde Bloemkoolroosjes met Pittige Tomatensaus
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- Frituurolie
- 250 g gezeefde tomaten
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
- 350 g bloemkoolroosjes
- 1 scharrelei
- 50 g maïzena
- 25 g bloem
Instructies
- Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
- Bekleed een vergiet met keukenpapier.
- Breng in een steelpan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook.
- Voeg zout toe naar smaak.
- Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige, niet te grote roosjes.
- Splits het ei.
- Klop het eiwit stijf in een vetvrije schaal.
- Zeef de maïzena en bloem boven een andere schaal.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hier de eierdooier in.
- Klop de eierdooier met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water tot een glad beslag ontstaat.
- Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
- Haal de helft van de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat even uitlekken en frituur ze in de hete olie in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken in het vergiet.
- Herhaal dit proces met de rest van de bloemkoolroosjes.
- Verwarm een serveerschaal voor.
- Verwarm de tomatensaus opnieuw.
- Leg de gefrituurde bloemkoolroosjes op de voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze bloemkoolbeignets met pittige tomatensaus gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g