Gefrituurde Bloemkoolroosjes met Pittige Tomatensaus

Gefrituurde Bloemkoolroosjes met Pittige Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Frituurolie
  • 250 g gezeefde tomaten
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Zout naar smaak
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 1 scharrelei
  • 50 g maïzena
  • 25 g bloem

Instructies

  • Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Breng in een steelpan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook.
  • Voeg zout toe naar smaak.
  • Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige, niet te grote roosjes.
  • Splits het ei.
  • Klop het eiwit stijf in een vetvrije schaal.
  • Zeef de maïzena en bloem boven een andere schaal.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet hier de eierdooier in.
  • Klop de eierdooier met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water tot een glad beslag ontstaat.
  • Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
  • Haal de helft van de bloemkoolroosjes één voor één door het beslag, laat even uitlekken en frituur ze in de hete olie in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken in het vergiet.
  • Herhaal dit proces met de rest van de bloemkoolroosjes.
  • Verwarm een serveerschaal voor.
  • Verwarm de tomatensaus opnieuw.
  • Leg de gefrituurde bloemkoolroosjes op de voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze bloemkoolbeignets met pittige tomatensaus gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch