Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 250 gram gezeefde bloem
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de vulling:
- 400 gram gepelde gekookte garnalen
- 300 ml melk
- 3 puntjes La vache qui rit-kaas
- ½ bosje fijngehakte platte peterselie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voor het paneren:
- 2 eieren
- Paneermeel
- Zonnebloemolie om te bakken
Instructies
Pannenkoeken:
- Meng de gezeefde bloem en zout in een kom.
- Klop de eieren los in een andere kom en voeg de melk toe.
- Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en mix goed met een mixer.
- Laat het beslag 30 minuten rusten en voeg dan de zonnebloemolie toe.
- Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin.
Vulling:
- Smelt de La vache qui rit-kaas in de melk in een pannetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en meng ze met de kaassaus.
- Roer de fijngehakte platte peterselie door de vulling en laat het iets afkoelen.
Montage en Frituren:
- Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht als loempia's.
- Rol elke gevulde pannenkoek door de losgeklopte eieren in een diep bord en rol ze daarna door het paneermeel in een ander diep bord.
- Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gefrituurde garnalen-kaas pannenkoekpakketjes als een uniek en smaakvol gerecht voor brunch of lunch!
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g