Gefrituurde gehaktballetjes in een krokant bierbeslag

Krokant goudbruin gefrituurde gehaktballetjes in een luchtig bierbeslag. Geserveerd op een keramisch bord met een schaaltje dipsaus en afgewerkt met verse peterselie, op een rustieke houten tafel met linnen servet ernaast in warm natuurlijk licht.

Gefrituurde gehaktballetjes in een krokant bierbeslag

Deze gehaktballetjes zijn een echte traktatie! Het krokante bierbeslag zorgt voor een heerlijke textuur, terwijl de ham in het gehakt een ziltige smaak geeft. Ideaal voor de borrel of als bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 33 cl bier pils
  • 1 theelepel bieslook
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktmix
  • 50 gram gekookte ham
  • liter melk
  • olie

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de ham heel fijn en voeg die aan het gehakt toe.
  • Voeg ook de melk, de gehaktmix en de bieslook toe.
  • Kneed het gehakt stevig door elkaar, maak er balletjes van en wentel die door wat bloem.
  • Maak een beslag van de eieren, de bloem en het bier (het mag een beetje dik zijn).
  • Verwarm de olie in de frituurpan tot 170°C.
  • Dompel de gehaktballetjes in het bierbeslag en leg ze direct daarna in de hete olie.
  • Kleine balletjes zijn in ± 2 minuten gaar, grote in ± 5 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker als borrelhapje of als bijgerecht met een mosterd- of mayonaisedip.
 

Wijnadvies

Serveer de gehaktballetjes met een licht gekoelde IPA of een fris biertje.

Voedingswaarden

Calories: 516 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 31 g | Vet: 33 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Frituren / Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Rundvlees / Saus
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden