Gefrituurde Kaas-Griesballetjes met Spruitjespuree
Hartige gefrituurde kaas-griesballetjes met een romige spruitjespuree, een verrassende combinatie van smaken en texturen.
Equipment
- keukenpapier
- pureestamper
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas grof.
- Breng de melk met bouillontablet en tuinkruiden aan de kook.
- Roer het griesmeel erdoor en kook ± 5 minuten tot een dikke pap.
- Roer de kaas erdoor en laat smelten.
- Spoel een bord met koud water, schenk het mengsel erin en laat afkoelen.
- Laat 1 uur koud en stijf worden in de koelkast.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Schil aardappelen, snijd in vieren.
- Kook aardappelen en spruitjes ± 15 minuten gaar.
- Strooi paneermeel in een bord, klop ei los in een ander bord.
- Vorm kaas-griesmeelmengsel tot balletjes, wentel door paneermeel, dan door ei en weer door paneermeel.
- Verhit frituurvet tot 175 °C.
- Bekleed een bord met keukenpapier.
- Frituur de balletjes goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
- Giet aardappelen en spruitjes af, stamp fijn.
- Verwarm melk in een steelpannetje, voeg melk en boter toe tot puree ontstaat.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat, warm door.
- Schep de spruitjespuree in een schaal en leg de kaasgriesmeelballetjes langs de rand.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct voor de beste smaak en textuur.
- Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g