Gefrituurde kaasballetjes met kerrie

Een bord met goudbruine, knapperige gefrituurde kaasballetjes met een kruidige kerriesmaak, geserveerd op bakpapier. De balletjes hebben een krokante korst van fijngemalen cornflakes en zijn gegarneerd met fijngehakte kruiden. Naast de kaasballetjes staat een klein schaaltje dipsaus. De rustieke houten tafel is aangekleed met een linnen servet en een vintage serveervork. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de warme tinten en knapperige textuur van de kaasballetjes.

Gefrituurde kaasballetjes met kerrie

Knapperige gefrituurde kaasballetjes met een heerlijke kerriesmaak, perfect voor een feestje.
Porties: + stuks
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
koelen 1 uur
Total time 1 uur 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein blikje maïs 180 gram
  • Cornflakes
  • 1 ei
  • 150 gram oude kaas
  • Olie om te frituren
  • 2 eetlepels ui fijngesneden
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 zakje kerriesaus
  • 1 ½ dl melk

Instructies

  • Maak de kerriesaus met 1 ½ dl melk.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Snijd het brood in blokjes.
  • Meng de kerriesaus, brood, ei en kaas tot een mengsel.
  • Voeg de uitjes en maïs toe en meng kort.
  • Laat het mengsel 1 uur (of langer) opstijven in de koelkast.
  • Maal de cornflakes fijn.
  • Rol balletjes van het kaasmengsel en haal ze door de cornflakes.
  • Frituur de balletjes goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een dipsaus naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Borrel / Verjaardag