Gefrituurde kaasballetjes met kerrie
Knapperige gefrituurde kaasballetjes met een heerlijke kerriesmaak, perfect voor een feestje.
Equipment
- keukenpapier
- Foodprocessor (optioneel)
Ingrediënten
- 1 klein blikje maïs 180 gram
- Cornflakes
- 1 ei
- 150 gram oude kaas
- Olie om te frituren
- 2 eetlepels ui fijngesneden
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 zakje kerriesaus
- 1 ½ dl melk
Instructies
- Maak de kerriesaus met 1 ½ dl melk.
- Laat de saus afkoelen.
- Snijd het brood in blokjes.
- Meng de kerriesaus, brood, ei en kaas tot een mengsel.
- Voeg de uitjes en maïs toe en meng kort.
- Laat het mengsel 1 uur (of langer) opstijven in de koelkast.
- Maal de cornflakes fijn.
- Rol balletjes van het kaasmengsel en haal ze door de cornflakes.
- Frituur de balletjes goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een dipsaus naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories: 75 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g