Geglaceerde Varkensrug met Fruitige Cranberry-Kiwisaus
Geniet van deze sappige geglaceerde varkensrug met een fruitige en pittige cranberry-kiwisaus. Dit Amerikaanse gerecht is een smaakvolle topper, perfect geserveerd met groene tagliatelle voor een feestelijk diner.
Ingredients
- Zout naar smaak
- Witte peper naar smaak
- 3 tenen knoflook geperst
- 4 el olie
- 5 dl vleesbouillon
- 3 cl witte rum
- 100 g cranberry’s afgespoeld en uitgelekt
- 100 g kiwi geschild en in plakjes gesneden
- 2 el ingelegde peperkorrels uitgelekt
- 6 el ahornsiroop
- 200 g crème fraîche
- Citroenmelisse voor garnering
Instructions
Voorbereiding:
- Dep de varkensrug droog en kruid met zout en witte peper.
- Wrijf het vlees in met de geperste knoflook.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de varkensrug rondom mooi bruin.
- Voeg de vleesbouillon en rum toe en laat het vlees op matig vuur in circa 90 minuten gaar koken.
Bereidingswijze:
- Spoel de cranberry's af en laat ze uitlekken.
- Schil de kiwi's, halveer ze en snijd in plakjes.
- Laat de ingelegde peperkorrels goed uitlekken.
- Haal het vlees uit de pan en bestrijk met ahornsiroop.
- Glaceer het vlees circa 10 minuten onder de grill.
- Verhit de vleesbouillon opnieuw, voeg het fruit en de peperkorrels toe en laat circa 5 minuten trekken.
- Roer de crème fraîche door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveertips:
- Snijd het vlees in plakken en verdeel de saus erover.
- Garneer met citroenmelisse en serveer met groene tagliatelle.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een rijke, volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g