Geglaceerde varkensrug met cranberry-kiwisaus

Geglaceerde Varkensrug met Fruitige Cranberry-Kiwisaus

Geniet van deze sappige geglaceerde varkensrug met een fruitige en pittige cranberry-kiwisaus. Dit Amerikaanse gerecht is een smaakvolle topper, perfect geserveerd met groene tagliatelle voor een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • Zout naar smaak
  • Witte peper naar smaak
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 4 el olie
  • 5 dl vleesbouillon
  • 3 cl witte rum
  • 100 g cranberry’s afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g kiwi geschild en in plakjes gesneden
  • 2 el ingelegde peperkorrels uitgelekt
  • 6 el ahornsiroop
  • 200 g crème fraîche
  • Citroenmelisse voor garnering

Instructions

Voorbereiding:

  • Dep de varkensrug droog en kruid met zout en witte peper.
  • Wrijf het vlees in met de geperste knoflook.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de varkensrug rondom mooi bruin.
  • Voeg de vleesbouillon en rum toe en laat het vlees op matig vuur in circa 90 minuten gaar koken.

Bereidingswijze:

  • Spoel de cranberry's af en laat ze uitlekken.
  • Schil de kiwi's, halveer ze en snijd in plakjes.
  • Laat de ingelegde peperkorrels goed uitlekken.
  • Haal het vlees uit de pan en bestrijk met ahornsiroop.
  • Glaceer het vlees circa 10 minuten onder de grill.
  • Verhit de vleesbouillon opnieuw, voeg het fruit en de peperkorrels toe en laat circa 5 minuten trekken.
  • Roer de crème fraîche door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Serveertips:

  • Snijd het vlees in plakken en verdeel de saus erover.
  • Garneer met citroenmelisse en serveer met groene tagliatelle.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een rijke, volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst America
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst