Gegratineerde Artisjokbodems met Kruidige Aardappelpuree
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels
- Zout
- ½ zakje verse kervel 7,5 g
- ½ zakje verse bieslook 10 g
- ½ dl melk
- 50 g roomboter
- 4 eetlepels gemalen oude kaas
- Versgemalen zwarte peper
- 2 blikken artisjokbodems à 185 g
- 2 eetlepels paneermeel
Instructies
- Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met weinig water en zout in ca.
- 20 minuten gaar.
- Knip de kervel en bieslook fijn.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper.
- Meng de melk, boter, kaas en kruiden door de puree.
- Breng op smaak met peper.
- Laat de artisjokbodems uitlekken.
- Doe de puree in een spuitzak en spuit deze op de artisjokbodems.
- Bestrooi met paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schuif de artisjokbodems in het midden van de oven en laat de puree in ca.
- 10 minuten goudbruin kleuren.
- Serveer met gebraden rosbief.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Dit gerecht wordt geserveerd met gebraden rosbief, maar de voedingswaarden zijn exclusief de rosbief.
- Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij gebraden vlees of als hoofdgerecht met een frisse salade.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g