Gegratineerde Auberginelasagne met Notengehakt
Equipment
- Grillpan of droge koekenpan
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 7-8 eetlepels olijfolie
- 100 g ongezouten gemengde noten
- 3 sneetjes oud bruinbrood volkoren, in blokjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 theelepel pikante paprikapoeder
- 2 x 125 ml crème fraîche
- 4 tomaten in plakjes
Instructies
- Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken.
- Bestrijk de plakken aubergine dun met 2 eetlepels olie.
- Rooster de aubergine in een grillpan of droge koekenpan op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar, halverwege keren.
- Maal de noten grof in een keukenmachine.
- Voeg het brood toe en verkruimel grof in 1 of 2 keer.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de sjalot 1-2 minuten.
- Voeg het noten-broodmengsel en paprikapoeder toe en bak in 2-3 minuten knapperig en bruin.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en bestrijk 4 plakken royaal met de helft van de crème fraîche.
- Leg in elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche.
- Verdeel de helft van het notenmengsel erover.
- Leg hierop weer plakken aubergine en besmeer deze met de rest van de crème fraîche.
- Schep de rest van het notenmengsel erop en dek af met de laatste plakken aubergine.
- Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs erop.
- Maal er peper overheen en besprenkel met de rest van de olie.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schuif de schaaltjes in de oven en bak de auberginelasagne 10-15 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 428 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 9 g | Vet: 35 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 5 g