Gegratineerde Bloemkool met Garnalensaus
Equipment
- Ovenschaaltje
Ingrediënten
- 1 mini bloemkool
- Zout
- 80 g verse roomkaas
- 1½ eetlepel melk
- 100 g Hollandse garnalen
- Versgemalen zwarte peper
- 4 cherrytomaatjes
- 50 g geraspte Gruyère kaas
Instructies
- Maak de bloemkool schoon en snijd de dikke stronk eruit.
- Was de bloemkool.
- Kook de bloemkool in een pan met ruim kokend water en zout in ca.
- 10 minuten beetgaar.
- Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
- Verwarm in een steelpan de verse roomkaas met de melk zachtjes tot een dikke saus.
- Schep de garnalen door de saus en breng op smaak met peper.
- Was de cherrytomaatjes en snijd ze in vieren.
- Giet de bloemkool af en zet hem in een ovenschaaltje.
- Verdeel de garnalensaus en cherrytomaatjes over de bloemkool.
- Strooi de geraspte Gruyère kaas erover.
- Schuif het schaaltje ca. 15 cm onder de hete grill en laat de bloemkool in ca. 3 à 5 minuten licht kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gegratineerde bloemkool met gebakken minikrieltjes.
Wijnadvies:
Deze gegratineerde bloemkool met garnalensaus kan goed worden gecombineerd met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje. De wijn zal de zeevruchtensmaak van de garnalen accentueren en de romigheid van de saus aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g