Gegratineerde Bloemkool met Garnalensaus

Gegratineerde Bloemkool met Garnalensaus

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mini bloemkool
  • Zout
  • 80 g verse roomkaas
  • eetlepel melk
  • 100 g Hollandse garnalen
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 cherrytomaatjes
  • 50 g geraspte Gruyère kaas

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en snijd de dikke stronk eruit.
  • Was de bloemkool.
  • Kook de bloemkool in een pan met ruim kokend water en zout in ca.
  • 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
  • Verwarm in een steelpan de verse roomkaas met de melk zachtjes tot een dikke saus.
  • Schep de garnalen door de saus en breng op smaak met peper.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Giet de bloemkool af en zet hem in een ovenschaaltje.
  • Verdeel de garnalensaus en cherrytomaatjes over de bloemkool.
  • Strooi de geraspte Gruyère kaas erover.
  • Schuif het schaaltje ca. 15 cm onder de hete grill en laat de bloemkool in ca. 3 à 5 minuten licht kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegratineerde bloemkool met gebakken minikrieltjes.

Wijnadvies:

Deze gegratineerde bloemkool met garnalensaus kan goed worden gecombineerd met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje. De wijn zal de zeevruchtensmaak van de garnalen accentueren en de romigheid van de saus aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland