Gegratineerde broccoli

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg broccoli (vers of uit diepvries)
  • ½ lt melk
  • 50 g meel
  • 50 g boter
  • 150 g geraspte gruyère
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • muskaat

Instructies

  • De stronk en harde stelen van de groente wegsnijden.
  • Houd de tuiltjes en jonge bladeren over (indien ze vers zijn).
  • was die en kook ze gaar in zoutwater.
  • Zodra ze mals zijn, ze uit de pot halen en enkele minuten laten uitdruipen.
  • Hak ze dan grofweg.
  • smelt de boter in een pannetje, strooi er het meel over en laat even aan de kook komen.
  • giet de melk er bij en roer om tot een dikke saus.
  • Kruiden met zout, peper, muskaat en een scheut citroensap.
  • 2/3 van de geraspte kaas er onder verwerken, evenals de gehakte broccoli.
  • Stevig vermengen en deze massa in de gratineerschotel doen.
  • Bestrooien met de rest van de kaas en gedurende ongeveer 25 minuten in een middelmatig warme oven plaatsen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch