Gegratineerde Geitenkaasjes met Gestoofde Peer
Verfijnde combinatie van warme, gegratineerde geitenkaas met zachte, in wijn gestoofde peren en een zoete notensaus.
Ingredients
- 0.5 citroen het sap van
- 4 kleine geitenkaasjes
- 1.5 dl halfdroge witte wijn
- 30 gram noten
- 4 stevige handperen
- 0.5 dl schenkstroop
- 50 gram suiker
Instructions
- Hak de noten grof.
- Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
- Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
- Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
- Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
- Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
- Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
- Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
- Serveer direct.
- ak de noten grof.
- Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
- Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
- Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
- Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
- Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
- Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
- Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het gratineren voor de beste smaak en textuur.
- Een halfdroge witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g