Een rustieke houten tafel met gegratineerde geitenkaasjes, geserveerd met zacht gestoofde peren in een witte wijnsaus en een zoete notensaus. Ernaast liggen verse peren, een stuk geitenkaas en een schaaltje gehakte noten.

Gegratineerde Geitenkaasjes met Gestoofde Peer

Verfijnde combinatie van warme, gegratineerde geitenkaas met zachte, in wijn gestoofde peren en een zoete notensaus.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 0.5 citroen het sap van
  • 4 kleine geitenkaasjes
  • 1.5 dl halfdroge witte wijn
  • 30 gram noten
  • 4 stevige handperen
  • 0.5 dl schenkstroop
  • 50 gram suiker

Instructions

  • Hak de noten grof.
  • Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
  • Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
  • Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
  • Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
  • Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
  • Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
  • Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
  • Serveer direct.
  • ak de noten grof.
  • Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
  • Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
  • Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
  • Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
  • Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
  • Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
  • Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het gratineren voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
  • Een halfdroge witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas / Noten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch