Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Een heerlijke, hartige groentetaart met romige geitenkaas en pesto. Perfect voor een vegetarisch diner of lunch.
Porties: 6 personen
(inclusief rusttijd) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het zanddeeg:

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram ongezouten boerenboter in blokjes
  • 50 ml room
  • 1 ei geklopt

Voor de vulling:

  • 250 gram aardappels geschild en in blokjes
  • 3 courgettes in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 gegrilde rode paprika's ontveld en in reepjes
  • 1 hand gehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels pesto
  • Handvol verse spinazie
  • 200 gram verse zachte geitenkaas in blokjes
  • Olijfolie
  • Handvol verse basilicum rood en groen gemengd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de tarwebloem in een keukenmachine.
  • Voeg blokjes ongezouten boter toe terwijl de machine draait, totdat het mengsel kruimelig wordt.
  • Voeg de room toe en meng tot het deeg loskomt van de komrand.
  • Wikkel het deeg in een natgemaakte theedoek en laat het 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van ongeveer 30 cm diameter.
  • Bak de taartbodem blind in de oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Verwijder de bakbonen en bak nog eens 5 minuten tot de bodem goudbruin is.
  • Bestrijk de bodem met geklopt ei om doorlekken te voorkomen en laat afkoelen.
  • Vulling:
  • Verspreid de aardappels, courgettes, rode uien en gegrilde paprika op een bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper toe, en bak 20 minuten in de oven tot de groenten knapperig zijn.
  • Meng de gebakken groenten in een kom met peterselie, basilicum, spinazie en de in blokjes gesneden geitenkaas.
  • Smeer een laag pesto op de afgekoelde taartbodem.
  • Voeg de groenten en kaasvulling toe, bestrooi met extra peterselie en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Laat de taart ongeveer 15 minuten rusten voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch