Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Een heerlijke, hartige groentetaart met romige geitenkaas en pesto. Perfect voor een vegetarisch diner of lunch.
Porties: 6 personen
(inclusief rusttijd) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het zanddeeg:

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram ongezouten boerenboter in blokjes
  • 50 ml room
  • 1 ei geklopt

Voor de vulling:

  • 250 gram aardappels geschild en in blokjes
  • 3 courgettes in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 gegrilde rode paprika's ontveld en in reepjes
  • 1 hand gehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels pesto
  • Handvol verse spinazie
  • 200 gram verse zachte geitenkaas in blokjes
  • Olijfolie
  • Handvol verse basilicum rood en groen gemengd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de tarwebloem in een keukenmachine.
  • Voeg blokjes ongezouten boter toe terwijl de machine draait, totdat het mengsel kruimelig wordt.
  • Voeg de room toe en meng tot het deeg loskomt van de komrand.
  • Wikkel het deeg in een natgemaakte theedoek en laat het 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van ongeveer 30 cm diameter.
  • Bak de taartbodem blind in de oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Verwijder de bakbonen en bak nog eens 5 minuten tot de bodem goudbruin is.
  • Bestrijk de bodem met geklopt ei om doorlekken te voorkomen en laat afkoelen.
  • Vulling:
  • Verspreid de aardappels, courgettes, rode uien en gegrilde paprika op een bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper toe, en bak 20 minuten in de oven tot de groenten knapperig zijn.
  • Meng de gebakken groenten in een kom met peterselie, basilicum, spinazie en de in blokjes gesneden geitenkaas.
  • Smeer een laag pesto op de afgekoelde taartbodem.
  • Voeg de groenten en kaasvulling toe, bestrooi met extra peterselie en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe.
  • Laat de taart ongeveer 15 minuten rusten voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch