Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Zanddeeg:
- 250 gram tarwebloem
- 125 gram ongezouten boerenboter
- 50 ml room
- 1 ei
Vulling:
- 250 gram aardappels geschild en in blokjes
- 3 courgettes in blokjes
- 2 rode uien in partjes
- 4 gegrilde rode paprika's ontveld en in reepjes
- 1 hand gehakte platte peterselie
- 4 eetlepels pesto
- Handvol verse spinazie
- 200 gram verse zachte geitenkaas
- Olijfolie
- Handvol verse basilicum rood en groen gemengd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Zanddeeg:
- Meng de tarwebloem in een keukenmachine.
- Voeg blokjes ongezouten boter toe terwijl de machine draait.
- Voeg de room toe totdat het deeg loskomt van de komrand.
- Wikkel het deeg in een natgemaakte theedoek en laat het 30 minuten koelen in de koelkast.
- Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van ongeveer 30 cm diameter.
- Bak de taartbodem blind in de oven gedurende 20 minuten, verwijder dan de bonen en bak nog 5 minuten totdat de bodem goudbruin is.
- Bestrijk de bodem met geklopt ei om doorlekken te voorkomen.
- Laat afkoelen.
Vulling:
- Verspreid aardappels, courgettes, rode uien en gegrilde paprika op een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper toe en bak 20 minuten in de oven tot de groenten knapperig zijn.
- Meng de gebakken groenten in een kom met peterselie, basilicum, spinazie en in blokjes gesneden geitenkaas.
- Smeer een laag pesto op de afgekoelde taartbodem.
- Voeg de groenten en kaasvulling toe, bestrooi met extra peterselie en voeg olijfolie toe indien nodig.
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten rusten voor het serveren.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g