Pestotaart met geitenkaas en gegrilde groenten

Gegratineerde Groentetaart met Geitenkaas en Pesto

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Zanddeeg:

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram ongezouten boerenboter
  • 50 ml room
  • 1 ei

Vulling:

  • 250 gram aardappels geschild en in blokjes
  • 3 courgettes in blokjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 gegrilde rode paprika's ontveld en in reepjes
  • 1 hand gehakte platte peterselie
  • 4 eetlepels pesto
  • Handvol verse spinazie
  • 200 gram verse zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Handvol verse basilicum rood en groen gemengd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Zanddeeg:

  • Meng de tarwebloem in een keukenmachine.
  • Voeg blokjes ongezouten boter toe terwijl de machine draait.
  • Voeg de room toe totdat het deeg loskomt van de komrand.
  • Wikkel het deeg in een natgemaakte theedoek en laat het 30 minuten koelen in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van ongeveer 30 cm diameter.
  • Bak de taartbodem blind in de oven gedurende 20 minuten, verwijder dan de bonen en bak nog 5 minuten totdat de bodem goudbruin is.
  • Bestrijk de bodem met geklopt ei om doorlekken te voorkomen.
  • Laat afkoelen.

Vulling:

  • Verspreid aardappels, courgettes, rode uien en gegrilde paprika op een bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie, voeg zout en peper toe en bak 20 minuten in de oven tot de groenten knapperig zijn.
  • Meng de gebakken groenten in een kom met peterselie, basilicum, spinazie en in blokjes gesneden geitenkaas.
  • Smeer een laag pesto op de afgekoelde taartbodem.
  • Voeg de groenten en kaasvulling toe, bestrooi met extra peterselie en voeg olijfolie toe indien nodig.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten rusten voor het serveren.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch